Darmowe galerie zdjęć na Allegro i eBay
  1. Jak używać podanego kodu HTML?
  2. Jak obrócić lub usunąć obrazek z galerii?
  3. Jak zmienić kolejność obrazków?
  4. Czy można odzyskać usuniętą galerię?
  5. Jak przenieść galerię do innego foldera?
  6. Jak długo utrzymujecie moje galerie na serwerach?
  7. Konto darmowe i płatne - różnice
  8. Jak zakupić konto premium?
  9. Dlaczego moje zdjęcia są małe lub niewyraźne?
  10. Jak się skontaktować z serwisem?

Jak używać podanego kodu HTML?

  1. Skopiuj nasz kod HTML (znajduje się on w lewym-górnym rogu ekranu, gdy zaznaczysz jakąś galerię)
  2. Przejdź do Allegro i utwórz swoją aukcję. W polu "opis przedmiotu" musisz włączyć edytor tekstowy.
  3. Wklej uprzednio skopiowany kod do "opisu przedmiotu".
  4. Możesz teraz wrócić do standardowego edytora. W tym trybie powinieneś już widzieć swoją galerię zdjęć.

Jak obrócić lub usunąć obrazek z galerii?

Gdy przesuwasz kursorem myszy nad miniaturkami, pokazują się nad nimi 3 ikonki.

Kliknij odpowiednią ikonę, aby obrócić obrazek w lewo, w prawo lub żeby usunąć obrazek.

Uwaga - obracanie obrazków jest natychmiastowe, jednak usuwanie wymaga byś kliknął przycisk "Zapisz". Dopiero wtedy obrazek jest faktycznie usuwany.

Jak zmienić kolejność obrazków?

Use drag & drop: drag an image with your mouse (press left mouse button over the image), move it over onto another (destination) image (keeping the button pressed all the time) and drop it (release mouse button).

When dealing with large images drag&drop may be somewhat clumsy. In that case click "List of images" and rearrange images in this mode.

Pamiętaj, żeby kliknąć przycisk "Zapisz", żeby zapisać nową kolejność obrazków.

Czy można odzyskać usuniętą galerię?

Tak, gdy galeria jest usuwana (i także wtedy gdy wygasa) jest po prostu przenoszona do folderu Kosz, gdzie jest trzymana przez około miesiąc. W tracie tego miesiąca jest już niedostępna dla odwiedzających.

Aby odzyskać taką galerię wystarczy, że przeniesiesz ją z folderu Kosz do innego folderu. Możesz ją także zaznaczyć i kliknąć przycisk "odzyskaj". W takim przypadku galeria jest przenoszona do folderu "Moje Galerie".

Gdy usuniesz galerię, która już jest w folderze "Kosz" galeria ta zostanie usunięta na stałe i nie będzie można jej odzyskać.

Jak przenieść galerię do innego foldera?

Use drag & drop: drag a gallery with your mouse (press left mouse button over the image), move it over onto the destination folder (keeping the button pressed all the time) and drop it (release mouse button).

Jak długo utrzymujecie moje galerie na serwerach?

W darmowych kontach galerie wygasają po 3 miesiącach od ostatnich odwiedzin. Jeżeli Twoja galeria jest co jakiś czas odwiedzana (na przykład co jakiś czas wystawiasz aukcję zawierającą tę galerię), to nie wygaśnie nigdy i nie będzie automatycznie usunięta.

Nawet jeżeli galerie nie są odwiedzane, zawsze możesz je przedłużyć ręcznie. W tym celu wystarczy, że zaznaczysz galerie, które chcesz przedłużyć i klikniesz przycisk "przedłuż ważność".

Od tego momentu 3-miesięczny okres jest liczony od nowa dla tych galerii.

Konto darmowe i płatne - różnice

Różnice między kontem darmowym a premium są następujące:
  • W koncie premium możesz wstawić duże obrazki bezpośrednio do treści aukcji. W darmowym koncie w treści aukcji umieszczane są tylko miniaturki, które trzeba kliknąć, żeby zobaczyć duży obrazek.
  • Darmowe konta mogą wyświetlać reklamę obok dużego (powiększonego) obrazka. Nie są to uciążliwe reklamy (wyskakujące okna itp) tylko zwykłe bannery. W kontach premium żadne reklamy się nie pokazują. Nie trzeba nawet klikać w miniaturki, żeby zobaczyć dużą wersję obrazka, bo może być ona od razu w treści aukcji.

Cennik Kont Premium wygląda następująco:

  • 9 USD za 3 miesiące
  • 19 USD za 12 miesięcy (odpowiada to cenie 1,5 USD za miesiąc) Jako bonus Konto Premium zakupione na ZdjeciaNaAllegro.pl działa także w naszym siostrzanym serwisie CrossItems.com, w którym można tworzyć panele do reklamy swoich aukcji. W ten sposób płacąc raz, otrzymujesz Konto Premium w dwóch serwisach.

Jak zakupić konto premium?

Możesz mieć Konto Premium przez 1 miesiąc za darmo i zalecamy skorzystać z tej możliwości.

W ten sposób będziesz mógł zapoznać się z możliwościami płatnego konta bez potrzeby płacenia za cokolwiek. Żeby aktywować konto premium wystarczy, że klikniesz jeden przycisk - szczegóły poniżej.

Aby zdobyć konto premium (odpłatnie albo za darmo) postępuj wg. poniższych kroków:

  • zaloguj się w serwisie ZdjeciaNaAllegro.pl
  • kliknij link "Ustawienia" widoczny w prawym-górnym rogu ekranu
  • wybierz zakładkę "Płatności"
  • możesz w niej aktywować darmowe konto premium na miesiąc - w tym celu kliknij przycisk "Darmowy miesiąc". Gdy ta opcja jest niedostępna możesz wybrać okres na jaki chcesz zakupić konto premium i zapłacić online.
Jeżeli NIE chcesz przedłużać abonamentu swojego konta premium nie musisz nic robić. Wystarczy, że nie zapłacisz ponownie, a konto premium wygaśnie we właściwym czasie i zamieni się w zwykłe darmowe konto. Nie zostaną naliczone żadne nieoczekiwane opłaty.

Dlaczego moje zdjęcia są małe lub niewyraźne?

Może się tak stać, gdy wstawisz do opisu swojej aukcji duże zdjęcia nie mając wykupionego konta premium.

Jeżeli przydarzył Ci się taki problem, możesz przeedytować swoją aukcję, usunąć z niej odnośniki do dużych zdjęć i wkleić kod HTML pobrany z serwisu ZdjeciaNaAllegro.pl. Możesz także aktywować konto premium na miesiąc za darmo i wtedy zdjęcia zaczną się wyświetlać poprawnie (tylko przez 1 miesiąc, aż darmowe konto premium nie wygaśnie).

Jak się z skontaktować z serwisem ZdjeciaNaAllegro.pl?

Ważne:
  • Jeżeli Twoje pytanie dotyczy jakiejś galerii i/lub aukcji podaj nam jej numer lub adres tak, żebyśmy mogli ją sprawdzić.
  • Podaj nam także swój login (e-mail) w serwisie ZdjeciaNaAllegro.pl - może się on różnić od tego, z którego do nas piszesz.
Aby się nami skontaktować, wyślij nam e-maila na adres info@zdjecianaallegro.pl.

Jeżeli nie odpowiadamy (a powinniśmy) sprawdź folder SPAM w swoim koncie pocztowym.